• head_banner_01

Naon konduktivitas termal?

Naon konduktivitas termal?

Konduktivitas termal nujul kana kamampuan bahan anu dipasihkeun pikeun ngalaksanakeun / mindahkeun panas. Biasana dilambangkeun ku simbol 'k' tapi bisa ogé dilambangkeun ku 'λ' jeung 'κ'. Kabalikan tina kuantitas ieu katelah résistivitas termal. Bahan kalawan konduktivitas termal tinggi dipaké dina sinks panas sedengkeun bahan kalawan nilai low of λ dipaké salaku insulators termal.

Hukum Fourier ngeunaan konduksi termal (ogé katelah hukum konduksi panas) nyebutkeun yén laju mindahkeun panas ngaliwatan hiji bahan sabanding jeung négatip tina gradién suhu sarta ogé sabanding jeung aréa ngaliwatan mana panas ngalir.

Karakteristik transfer panas tina bahan padet diukur ku sipat anu disebut konduktivitas termal, k (atawa λ), diukur dina W/mK. Catet yén hukum Fourier lumaku pikeun sakabéh zat, paduli kaayaanana (padet, cair, atawa gas), ku kituna, éta ogé dihartikeun pikeun cair jeung gas.

Konduktivitas termal kalolobaan cair sareng padet beda-beda gumantung kana suhu. Pikeun uap, éta ogé gumantung kana tekanan.

Pangaruh Suhu dina Konduktivitas Termal

Suhu mangaruhan konduktivitas termal logam sareng nonlogam sacara béda.

Nonlogam

Konduktivitas termal non-logam utamana disababkeun ku geter kisi.

Rata-rata jalur bébas tina fonon henteu ngurangan sacara signifikan nalika suhu luhur, nunjukkeun yén konduktivitas termal nonlogam henteu nunjukkeun parobahan anu signifikan dina suhu anu langkung luhur.

Nalika suhu diturunkeun ka titik sahandapeun suhu Debye, konduktivitas panas non-logam turun sareng kapasitas panasna. The busa pe crosslinked  mangrupakeun jenis busa plastik, nu boga konduktivitas termal minimum 0,039 W / mK, upami anjeun hoyong informasi dina TDS, wilujeng sumping ngahubungan Meishuo ku e-mail: info@msfoam.com, Telp: +89-572-2691805.

logam

Konduktivitas panas logam disababkeun ku ayana éléktron bébas. Ieu rada sabanding jeung produk tina suhu mutlak jeung konduktivitas listrik, sakumaha per hukum Wiedemann-Franz.

Kalayan paningkatan suhu, konduktivitas listrik tina logam murni turun.

Ieu ngandung harti yén konduktivitas termal tina logam murni nembongkeun saeutik varian kalayan paningkatan dina suhu. Tapi, panurunan anu seukeut ditingali nalika suhu ngadeukeutan 0K.

Paduan logam henteu nunjukkeun parobihan anu signifikan dina konduktivitas listrik nalika suhu naék, nunjukkeun yén konduktivitas panasna ningkat kalayan paningkatan suhu.

Nilai puncak konduktivitas panas dina loba logam murni bisa kapanggih dina suhu mimitian ti 2K nepi ka 10K.

Salian ti éta, konduktivitas panas (K-value) ogé mibanda persamaan nilai R, sukamaha kieu:

R = 1/C = L/K 

Konduktivitas luhur, K, nunjukkeun aliran panas gancang, sareng konduktivitas rendah nunjukkeun aliran panas rendah. Potongan kandel tina bahan anu sarua ngabalukarkeun panas ngalir leuwih laun ti potongan ipis. Jadi kinerja termal sabenerna gumantung kana duanana konduktivitas jeung ketebalan tina bahan. Sapotong bahan kalayan konduktivitas K sarta ketebalan L ngabogaan konduktansi C = K/L, nu nunjukkeun kumaha ogé panas bisa ngalir ngaliwatan sapotong husus tina bahan kayaning témbok a. Di gedong, anjeun sering prihatin pikeun ngeureunkeun aliran panas, atanapi insulasi.

 

 361


waktos pos: Sep-02-2021