• head_banner_01

Naon tingkat IIC sareng STC pikeun sistem lantai?

114 (4)

Produk insulasi sora, sapertos underlayment, biasana dianggo di apartemen, rumah sakit, sakola, hotél, gedong kantor sareng palanggan anu hoyong lantai anu langkung tenang. Bahan insulasi sora pikeun insulasi sora dampak dirancang pikeun nyerep sareng ngirangan sora anu dibangkitkeun ku footsteps, barang ragrag, jsb dina permukaan lantai. Standar kontrol sora dikembangkeun pikeun ngatur jumlah bising anu diidinan nembus tembok sareng lantai biasa dina bumi sareng ngabandingkeun kualitas produk. Dina sistem rating sora ayeuna, nu leuwih luhur jumlahna, nu hadé kualitas suprési sora. Istilah sanésna; Salaku Jumlah ratings ngaronjat, kamar tumuwuh quieter. Asosiasi sareng kotamadya apartemen méwah ageung biasana nuturkeun * Kode Gedong internasional atanapi Kode Gedong Umum nalika netepkeun standar kontrol sora. Loba hotél ayeuna merlukeun tingkat kontrol sora dina luhur 50 atawa handap 60 rentang. Kotamadya lokal tiasa gaduh syarat rating anu béda. Keluhan dampak anu umum dina rakitan floor-to-siling nu minuhan sarat minimum 50 dB IIC.

(IIC) Dampak Isolasi Peunteun * ASTM E492 / E989 jeung (STC) Peunteun Transmisi Sora ASTM E336/E413 duanana diuji sora ngaliwatan sakabéh lanté / assembly siling ti ruang tamu luhur ka aréa hirup handap.

Tes IIC nyaéta pikeun noise dampak kayaning footsteps, pindah parabot, hal ragrag di lantai, jsb tés STC pikeun sora airborne kayaning sora atawa musik. Tes IIC sareng STC dilaksanakeun di laboratorium sora.

Kadé ngartos yen tés IIC na STC henteu pikeun komponén individu tina rakitan lanté, tapi pikeun sakabéh lanté / struktur siling, ti permukaan bahan panutup lantai tina Unit luhur ka siling tina Unit handap. Unggal laporan tés IIC atanapi STC anu diterbitkeun gaduh pedaran detil ngeunaan lantai / komponén siling anu dianggo dina tés éta. Pikeun pamasangan lantai kai direkayasa, hasilna gumantung kana jinis bahan anu dianggo dina pangwangunan gedong sareng substrat anu dipilih pikeun aplikasi.

Uji Standard

Metode Uji Standar ASTM E492 pikeun Ukur Laboratorium Pangiriman Sora Dampak Ngaliwatan Majelis Siling Lantai Nganggo Mesin Ngetok

Metode Uji Standar ASTM E413 pikeun Klasifikasi pikeun Insulasi Sora Peunteun

Kumaha ratings diitung?

Kadua tés ngalibatkeun aparat dina kamar luhur sareng sistem pangukuran dina kamar handap. Frékuénsi diitung ku pangukuran decibel sareng rating diitung ku rumus matematika anu kompleks. Nu leuwih luhur jumlahna, nu leuwih luhur lalawanan - nu hadé.


waktos pos: Nov-04-2021